ΛΗΜΜΑΤΑ (ΝΕΑ| ΟΛΑ)| ΚΑΡΠΑΘΟΠΑΙΔΕΙΑ

Πάνθεον: Ένα παραδοσιακό Καφενείο στην καρδιά των Πηγαδίων

Περπατώντας στο λιμάνι της πόλης, βρισκόμαστε μπροστά στο ιδιαίτερα γραφικό καφενείο "Πάνθεον". Μετά την συνηθισμένη εικόνα των παραλιακών Cafe του νησιού, το Πάνθεον αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη.

Μας υποδέχεται ο ιδιοκτήτης του ο Μιχάλης Παπαθανασίου, που μας καθίζει και συζητά μαζί μας για τα παλιά καφενεία του νησιού.

Σαν παιδί έζησε την εποχή που ο θεσμός του καφενείου ήταν σε ακμή στην Κάρπαθο, και είχε κεντρικό ρόλο στη ζωή του νησιού. Το Πάνθεον αποτελεί τη δική του απάντηση στην εξέλιξη που φυσικά έχει επηρεάσει και το χώρο των καφενείων.

Ο καφετζής παλιά έδινε μεγάλη σημασία στον πελάτη, μια που πάμπολλα καφενεία τον διεκδικούσαν. Τα αναψυκτικά, τα γλυκά, και οι καφέδες μπορεί να μην είχανε την τωρινή ποικιλία, αλλά ο καφετζής τα ετοιμάζε και τα σέρβιρε με περίσια φροντίδα.

Ο Μιχάλης έχει διακοσμήσει το Πάνθεον με γνώριμα αντικείμενα από παραδοσιακά καφενεία αλλά και τα εξίσου γραφικά σπίτια του νησιού. Τα υλικά που διάλέξε γοητεύουν τον πελάτη και υπογραμμίζουν το λιτό αυθεντικό τόνο της ελληνικής εσωτερικής διακόσμησης.

Όπως λέει ο ίδιος:

Θέλομε ο πελάτης να μπορεί να απολαύσει τον ελληνικό του καφέ, το σπιτικό του γλυκό, ή ακόμη και τον πιό μοντέρνο καφέ, μέσα σε ένα περιβάλλον αυθεντικό, κόσμιο, ταυτόχρονα ευχάριστο. Κάτι που η διακόσμηση, η επιλογή της μουσικής και οι χρωματισμοί που διαλέξαμε, βοηθούν να επιτευχθεί.

Κάρπαθος, 8/2004

Μανόλης Μ. Τσαγγάρης


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ | ΣΧΟΛΙΑ Copyright Apella Nota, 2004-2008, All Rights Reserved. Πνευματικά Δικαιώματα