ΛΗΜΜΑΤΑ (ΝΕΑ| ΟΛΑ)| ΚΑΡΠΑΘΟΠΑΙΔΕΙΑ

2006/08/23: Πρώτοι Διεθνείς Αγώνες Ταχύτητος Ιστιοσανίδας στην Κάρπαθο

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Ταχύτητας Ιστιοσανίδας (International Speed Surfing Association) επέλεξε για πρώτη φορά την Κάρπαθο, για τη διεξαγωγή του διεθνούς διαγωνισμού ISA Speedsurfing Grandprix Tour 2006. Στον διαγωνισμό αυτό συναντιούνται κάθε χρόνο οι καλύτεροι αθλητές ταχύτητας της Ιστιοσανίδας από ολόκληρο τον κόσμο.

Καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί την καλοκαιρινή περίοδο κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, συνδυάζουν ταχύτητα ανέμου 6-8 μποφόρ, θερμοκρασία συνήθως 30C° και θάλασσα χωρίς κυματισμό, κρίθηκαν ιδανικές για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Επιπρόσθετα συντέλεσαν η φυσική ομορφιά του τοπίου και η προσβασιμότητά του, οι υποδομές και οι παρεχόμενες διευκολύνσεις από τον Δήμο Καρπάθου και τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης.

Ο Bjοrn Dunkerbeck (AND) κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό, στην κούρσα των 250 μέτρων με 40,01 χλμ. την ώρα. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Finian Maynard (BVI) κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση και ο Patrik Diethelm (ITA) στην τρίτη.

Σε σύνολο 6 γυναικών που έλαβαν μέρος, νικήτρια είναι η Karin Jaggi, η γρηγορότερη γυναίκα στο νερό στον κόσμο. Δεν ήθελε να κάνει νέο ρεκόρ αλλά κέρδισε το beachtlichen με 35,39 κόμβους ή αλλιώς 65,54 χλμ/ώρα.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Καρπάθου, με την συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα και των Μελίνας Ασλανίδου, Δέσποινας Ολυμπίου και Μιχάλη Τζουγανάκη.


[1] Το γραφείο του Διεθνούς Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Ταχύτητας, http://www.ifca.internationalwindsurfing.com

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ | ΣΧΟΛΙΑ Copyright Apella Nota, 2004-2008, All Rights Reserved. Πνευματικά Δικαιώματα